Meer resultaten voor huis verkopen via makelaar of niet

huis verkopen via makelaar of niet
HUIS ZELF VERKOPEN DE TIPS NLVERHUIST.
Ja en nee, je huis kan net zoveel opbrengen dan verkopen via een traditionele makelaar maar dan moet je wel aardig wat kennis in huis hebben. De plaatselijke makelaar weet natuurlijk alles van de woningmarkt af. Zij hebben systemen waarin ze alle data beschikbaar hebben om een huis goed in de markt te zetten. Jij hebt dat vaak niet en moet het doen met hetgeen online beschikbaar is. Toch geloof ik in de samenwerking met een goede makelaar. Hiermee verkoop je samen je huis. Jij doet de bezichtigingen en de makelaar de onderhandelingen en de juridische afwikkeling. Ik zie dan geen reden meer waarom jouw huis minder op zal brengen. Wat zijn de risicos bij zelf mijn huis verkopen? Onderhandelen is een vak apart. Makelaars doen dit dagelijks en weten de kneepjes van het vak. Als verkoper verkoop je maar enkele keren een huis in je leven. Je mist hierin tenzij je een topverkoper bent de ervaring van een makelaar. Goed onderhandelen zorgt altijd voor een hogere opbrengst. De juridische zekerheid vind ik zelf altijd wel een dingetje. Je wilt geen slapeloze nachten doordat er juridisch iets scheef zit.
Waarom je huis verkopen via een makelaar? Lifestyle Online.
Waarom je huis verkopen via een makelaar? Ben jij je huidige woning beu, of moet jij verhuizen omdat je bijvoorbeeld ergens anders aan het werk gaat? In beide gevallen is het natuurlijk een groot avontuur waar je dan mee te maken krijgt. Maar voordat je aan dit avontuur gaat beginnen, moet jij natuurlijk eerst nog je eigen huis verkopen. Dit kun je zelf allemaal regelen, maar je kunt ook je huis verkopen via een makelaar. Maar waarom zou jij je huis via een makelaar laten verkopen en het niet zelf doen?
Woning verkopen zonder makelaar? Ontdek hoe het werkt.
Een fout die veel mensen maken als ze overwegen een woning te verkopen zonder makelaar, is dat zij zichzelf te snel rijk rekenen. Ze zien de kostenpost van de makelaar en denken hierop te besparen door zelf de verkoop van een woning te regelen. Dit is echter niet waar. Als u zelf uw woning verkoopt dan zult u ook moeten investeren in zaken zoals promotie van uw woning en daarnaast investeert u uw tijd. Daarbij is het belangrijk om u af te vragen of u deze vrije tijd heeft en hoeveel deze vrije tijd u waard is. Misschien brengt u uw vrije tijd wel liever door met vrienden, terwijl u het werk aan iemand anders overlaat. Het belangrijkste is echter dat u overtuigd moet zijn van uw eigen kwaliteiten op het gebied van onderhandelen. Bij zelf een huis verkopen moet u de juiste vraagprijs bepalen en ook zorgen dat u uw woning hier voor verkocht krijgt.
Huis verkopen? Kies voor een vlotte verkoop via Verhelst Vastgoed.
We adviseren niet alleen eigenaars-verkopers, maar ook de kandidaat-kopers! Over een hypothecair krediet bijvoorbeeld zodat de verkoop ook aan de aankoopzijde vlot verloopt. Onze kantoren zijn 6 dagen op 7 geopend. Ook op zaterdagvoormiddag. Discrete afspraken of bezichtigen met kandidaat-kopers zijn eventueel ook buiten de kantooruren mogelijk. Verhelst Vastgoed is erkend vastgoedmakelaar bij het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars B.I.V. en lid van de Confederatie van Immobiliënberoepen Vlaanderen C.I.B. Onze vastgoedmedewerkers volgen de deontologische beroepscode, scholen zich voortdurend bij en volgen ook de huizenmarkt en immotrends op de voet. U krijgt maandelijks een activiteitenrapport waarin we de gevoerde publiciteit, bezoeken met kandidaat-kopers en hun feedback bundelen. Zo kan u onze inspanningen perfect opvolgen. Benieuwd hoe u uw pand nóg aantrekkelijker maakt voor kandidaat-kopers? Onze makelaars delen met plezier enkele praktische tips om uw huis nog vlotter te verkopen. Samenwerken met een professionele binnenhuisarchitect kan ook. Of wij binnenkort ook uw huis verkopen? Contacteer ons om een gratis schatting aan te vragen en meer over onze aanpak en tarieven te vernemen.
Met of zonder makelaar.
Dat bespaart veel geld, maar vergt wel tijd. Je moet bijvoorbeeld zelf de vraagprijs vaststellen, adverteren, de bezichtigingen leiden en de onderhandelingen voeren. Dan moet je ook zelf de koopovereenkomst opstellen. Een internetmakelaar is goedkoper dan een gewone makelaar. Dat komt omdat je bij de verkoop van de woning ook zelf de handen uit de mouwen moet steken en omdat meer zaken digitaal worden geregeld. Kies je voor een internetmakelaar, dan schrijf je meestal zelf de advertentietekst, maak je foto's' en leid je de kijkers rond. De internetmakelaar stelt meestal de waarde en de vraagprijs van de woning vast, levert verkoopmateriaal, presenteert de woning op Funda en stelt de koopovereenkomst op. Met welke kosten kan ik te maken krijgen als ik een verkoopopdracht aan een makelaar geef? Kan ik onderhandelen over de makelaarscourtage? Kan ik mijn huis zelf verkopen of is het verstandig een makelaar in te schakelen? De bezichtiging: 7 tips. Opruimen, onderhoud plegen: zo maak je het huis aantrekkelijk voor potentiële kopers. Lees onze tips. Heb je een bod ontvangen, dan kan het onderhandelen beginnen. Hoe pak je dit aan? De verkoop voorbereiden.
Zou u nog verkopen met een makelaar? Investr.be.
Dagelijks begaan mensen een miskoop op de vastgoedmarkt. Verhalen zoals de vastgoedmakelaar die in Blankenberge hetzelfde huis twéé keer verkocht of de vrouw die in Spanje een villa aan verschillende Gentenaars verkocht zonder medeweten van de eigenaar, roepen veel vragen op. Niet alleen over de malafide verkopers, maar ook over de nonchalance die veel Belgen nog altijd hebben bij wat vaak de belangrijkste aankoop van hun leven is. Dagelijks begaan mensen een miskoop enkel en alleen door een gebrek aan kennis, zegt Hendrik Tanghe, aankoopmakelaar bij Vinta. MAAR de makelaar kost veel geld? Service kost inderdaad ook geld. Maar dit is zo voor elke activiteit die er voor zorgt die je adviseert om beter, sneller, tot een resultaat te komen. Het is de taak van de goede makelaar om 10% meer uit je woning te halen als je dit zelf zou doen. En dit aan een tarief van 3%. In principe heb je 7% gewonnen en met minimale inspanningen. Een partnership waar je je makelaar het vertrouwen geeft om alles te doen om jou woning te gaan verkopen aan de hoogste prijs, dan moet er een goede verloning tegenover staan.
Huis verkopen zonder makelaar: Goed te doen, maar kost hoop tijd RTL Nieuws.
Bepaal wat je allemaal zelf wil doen. Foto's' maken en bezichtigingen begeleiden zijn goed zelf te doen. Je huis in de markt zetten vergt wat meer skills, zoals kennis van social media en marketing. Een internetmakelaar kan dat laatste uit handen nemen voor een goedkoper tarief dan een reguliere makelaar. Hoeveel tijd heb je? Je eigen huis verkopen kost een hoop tijd. Niet alleen omdat het een hoop handelingen zijn, maar ook omdat je zult moeten studeren. Heb je tijd en zin om je in te lezen in de lokale huizenmarkt en de wet en regelgeving? Zo niet, dan kun je beter met een makelaar in zee gaan. Je zult een vraagprijs moeten vaststellen en voor jezelf duidelijk hebben wat je ondergrens zal zijn. Daar zul je onderzoek naar moeten doen, bijvoorbeeld door een taxatierapport op te laten stellen. Ook kun je via het Kadaster de laatste verkoopprijs van huizen in de buurt vinden. Je moet de hele papierwinkel zelf opstellen. De belangrijkste: het koopcontract. Daarvoor kun je het modelcontract gebruiken dat is opgesteld door o.a. de Consumentenbond en de NVM. Daarbij moet je allerlei documenten aanleveren, zoals een definitief energielabel, splitsingsakte bij een appartement en akte van levering.
Huis verkopen zonder makelaar? Kies voor Zacasa! Zacasa Invest.
Die beslissing maakt u met Zacasa als partner. U heeft niet eens een makelaar nodig. Zacasa verkoopt uw woning zonder tussenpersonen. Al jarenlang koopt, renoveert en verkoopt Zacasa huizen in de regio rond Aalst. Zacasa zorgt ervoor dat u onmiddellijk uw woning kunt verkopen, tegen een correcte prijs. Dit doen zij met ongeëvenaarde passie en vakkennis. Zacasa is uw betrouwbare partner met professionele aanpak, zonder tussenpersonen. Uw huis verkopen zonder makelaar? Dat doet u met Zacasa. Mi casa, Zacasa. Uw woning verkopen via Zacasa?
Huis kopen of verkopen zonder makelaar BLG Wonen.
Je leest er alles over in ons privacy en cookiereglement. We raden je aan om over te stappen op een nieuwe browser. Sorry, Internet Explorer ondersteunen wij niet meer. Deze browser voldoet niet aan de huidige beveiligingseisen. Sommige functies en nieuwe technieken werken minder goed. Meer over nieuwe browsers. Zoek een adviseur. Huis kopen of verkopen zonder makelaar. Een huis kopen of verkopen zonder makelaar: het kan je geld besparen, maar kost veel tijd. Wij zetten de voor en nadelen voor je op een rijtje. Ga jij zelf je huis verkopen of schakel je een aankoopmakelaar in? Huis kopen zonder makelaar. Bij het kopen van een huis komt veel kijken. In het stappenplan huis kopen komen alle zaken aan bod waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een nieuwe woning.
Huis zelf verkopen of via een makelaar? JAAP.NL BLOG.
Huis zelf verkopen of via een makelaar? Wanneer je jouw huis wil gaan verkopen, is het verstandig om na te denken over de manier waarop je woning in de verkoop wordt gezet. Tegenwoordig zijn er in principe twee manieren om je huis te verkopen. Het is goed om daarvan op de hoogte te zijn en je wil natuurlijk het financiële aspect van de verkoop niet uit het oog verliezen. Kortom: ga je je huis zelf verkopen of kies je voor een makelaar?
Huis zelf verkopen met internetmakelaar Digimakelaars.
Wat doe ik zelf voor de verkoop van mijn woning? Je geeft zelf een paar eenvoudige gegevens van de te verkopen woning in op het aanmeldformulier, je schrijft de tekst en je verzorgt de bezichtigingen met de kandidaat-kopers in en rond je woning. Wat doet Digimakelaars.nl voor mij? Je krijgt eerst een video-call met je eigen makelaar. Die komtdaarna bij jou thuis en blijft gedurende het gehele traject voor jou bereikbaar. Digimakelaars is plaatselijk bekend door heel Nederland. Digimakelaars analyseert lokale verkoopcijfers en bepaalt daarmee de beste marktprijs voor je huis. Digimakelaars legt samen met jou alle zaken rondom je mededelingsplicht vast. Digimakelaars zorgt voor een digitale brochure van je woning. Digimakelaars maakt een opnamerapport dat gebruikt wordt tijdens de onderhandelingen. Digimakelaars geeft goede verkoopadviezen voor in en rondom de woning. Digimakelaars begeleidt je voor en tijdens het verkooptraject. Digimakelaars biedt je online toegang tot je eigen verkoopdossier met Funda statistieken. Digimakelaars presenteert de woning op Funda en Digimakelaars.nl op een uitstekende NVM positie. Digimakelaars plaatst door op andere woning websites. Digimakelaars faciliteert een gratis verkopersdossier bij Funda. Digimakelaars faciliteert gratis deelname aan Funda Woningruil. Digimakelaars schrijft het NVM zoekersbestand aan. Digimakelaars achterhaalt kopers bij collega makelaars via Woningreview.

Contacteer ons