Meer resultaten voor huis verkopen via notaris of makelaar

huis verkopen via notaris of makelaar
Huis verkopen/kopen zonder makelaar Blog De Notarissen.
Van maandag tot en met vrijdag kunt u ons tot 17.00 uur bereiken. Huis verkopen/kopen zonder makelaar. Als u zelf een huis koopt of verkoopt is het van belang dat afspraken snel en duidelijk worden vastgelegd. Wellicht is de wederpartij u persoonlijk bekend en vertrouwt u er op dat alles wel goed komt, maar niets is zo vervelend als dat achteraf onenigheid ontstaat omdat de afspraken niet helder zijn. De belangen bij de overdracht van een woning zijn daarvoor te groot. Het is dus van belang een koopovereenkomst op te laten stellen. Zolang die niet is opgesteld en getekend heeft u niets om op terug te vallen. Bovendien is een koopovereenkomst juridisch noodzakelijk, een koop van een huis kan alleen schriftelijk. U voldoet al aan de eis schriftelijk als u iets op de achterkant van een bierviltje zet en partijen zetten er hun handtekening onder. Maar dat is juridisch niet voldoende. Voordat een koopovereenkomst wordt opgesteld door een notaris, controleert deze verschillende registers en gegevens.
Huis verkopen via notaris Bouwinfo.
Publicaties op internet met tal van foto's' verkoopt veel beter dan die kleine zwart-wit publicaties in ÃÃn of ander lokaal blad. Via alle kanalen direct veel reactie. Op 2 weken was ons huis verkocht en dan nog voor 16.000â meer dan de schatting van de notaris! Ooit gekocht voor 700.000BEF, volledig zelf gerenoveerd en nu 6j later verkocht voor 166.000â, van een investering gesproken! Het was wel 2 weken opendeur met alle nadelen erbij maar voor ons was dit de beste en voordeligste manier. De overeenkomst is dan zo snel mogelijk bij de notaris geschreven ook gratis voor beide partijen en de verkoopakte waarschijnlijk begin september. In principe kan je alles perfect zelf doen ook de overeenkomst opmaken, maar die is wel bindend en in principe belangrijker dan de akte zelf. Dit laat je toch beter aan een notaris over. Welke zijn allemaal gratis sites om publicatie te maken voor het verkopen van een huis/appartement?
De rol van de notaris: Vastgoed kopen of verkopen.
Verhuren via makelaar. Te huur per provincie. Mijn pand toevertrouwen. Opbrengsteigendom te koop. Kantoren en handelszaken. Parking en garages te koop. Info over investeren. iOS iPhone iPad. Architectuur en decoratie. Financiën en lenen. Regels en wetgeving. Plaats je zoekertje. Plaats je zoekertje. De rol van de notaris. De rol van de notaris. Geschreven door Renaud Chaudoir op 16 november 2012. Vastgoed kopen of verkopen. Heb je het huis van je dromen gevonden en is je bod aanvaard door de verkoper?
6 redenen om je huis te verkopen via een vastgoedmakelaar IMMOSCOOP Blog.
Een woning aan of verkopen via een door het BIV erkende vastgoedmakelaar biedt u nog talrijke andere voordelen. Let wel op, vastgoedmakelaars specialiseren zich soms in bepaalde domeinen en ook onder erkende vastgoedmakelaars bestaan er natuurlijk verschillen in de kwaliteit van het geleverde werk. Een vastgoedmakelaar kiezen kan u dan wel veel zorgen besparen, het blijft uiteraard uw rol om de juiste makelaar te kiezen! Op zoek naar een betrouwbare makelaar in uw regio? Klik hier voor een lijst van erkende IMMOSCOOP makelaars. Like ons op Facebook Volg ons op Twitter. 6 redenen om je huis te verkopen via een makelaar.
Je huis bij echtscheiding verkopen: zelf, immokantoor of notaris?
Het kantoor regelt ook de administratie. Ten slotte kan een immobiliënkantoor terugvallen op een uitgebreid netwerk aan klanten of andere contacten. Je makelaar werkt natuurlijk niet gratis. Jullie zullen dus een commissie op het verkoopbedrag aan hem moeten afstaan. Doorgaans ligt dat commissieloon tussen 3 en 5%. Dat gaat van jullie opbrengst uit de verkoop af, maar misschien slaagt de makelaar er wel in om het huis tegen een hogere prijs te verkopen dan jullie. Dan heb je die commissie meteen terugverdiend. Je huis verkopen via een notaris.
Bij wie kopen: particulier, makelaar of notaris? De Standaard.
Vastgoed kopen of verkopen moet in alle vertrouwen kunnen gebeuren. We zetten de belangrijkste ingrediënten op een rijtje, en brengen op smaak met handige tips die de baksteen in uw maag helpen te verteren. Wat zijn de voor en nadelen als u een huis koopt via een particulier, een makelaar, een notaris of via een openbare verkoop?
Hoe en met wie je woning of grond verkopen? Verkopen Livios. background. Layer 1.
Onroerend goed verkopen? Dat kan je zelf doen of je laat het over aan een notaris of een makelaar. Tips om een goede beurt te maken bij potentiële kopers. De eerste indruk is belangrijk: een waarheid die ook geldt voor het verkopen van je huis.
Het verschil tussen notarissen en vastgoedmakelaars?
Volgens makelaars heeft de notaris vooral een transactionele rol. Maar het spreekt voor zich dat vastgoedmakelaars zichzelf de grootste rol willen toebedelen als het gaat om verkoop of verhuur van een pand. Makelaar verkoopt meestal actiever maar is duurder. Een makelaar zal actiever uw pand gaan verkopen.
Je huis verkopen? Hou dan rekening met deze 5 notariskosten.
De notaris vraagt immers ook info op bij de syndicus en die kan aangeven of er nog achterstallige bijdragen zijn aan de vereniging van mede-eigenaars. Als dat zo is, betaal je ze bij akte. Kost 5: ramingskosten. Wil je je huis laten schatten? Vraag je ERA-makelaar voor ondersteuning, deze zal je optimaal begeleiden in het correct schatten in functie van de markt, type en staat van de woning dankzij onze doeltreffende Vergelijkende Markt Analyse of VMA. Lees hier meer. Wil je straks niet voor onverwachte kosten komen te staan? Vraag dan meer advies aan je ERA makelaar. Zoek hier een ERA Makleaar in je buurt. Share on Facebook. Share on Messenger. Share on WhatsApp. Share this page in Email. Print this page. Is dit pand niet iets voor jou? Bekijk ons aanbod. Panden te koop. Kopen in het buitenland. Panden te huur. Wij zoeken voor u. Waarom verkopen met ERA?
Online verkoop van vastgoed: Biddit Notaris.be Kopen, huren en lenen Notaris.be. icon-calculate. icon-adressbook.
Pachten en verpachten. Recht van erfpacht, opstal en natrekking. De Woningbouwwet Wet Breyne. Vragen antwoorden FAQ. Online verkoop van vastgoed: Biddit. Online vastgoed kopen en verkopen? Dat kan vanaf nu via Biddit.be, een initiatief van de Federatie van het Notariaat Fednot. Via de online verkoop kunnen kopers op een eenvoudige, transparante en veilige manier biedingen uitbrengen op een woning. Gebruiksvriendelijkheid wordt er gekoppeld aan de vastgoedexpertise en vertrouwensfunctie van de notaris die de verkoop organiseert. Eenvoudig, transparant en betrouwbaar. Een woning kopen via www.biddit.be is eenvoudig. Je weet meteen in welke prijscategorie een woning valt, want bij elk aanbod staat een startprijs. Een bod uitbrengen kan via je laptop, met behulp van je eID-kaart, of via je mobiel toestel, met de app Itsme. Bieden kan manueel, of automatisch tot een maximumbedrag dat je vooraf bepaald hebt en alleen jij kent. De online verkoop is bijzonder transparant: elk bod dat wordt uitgebracht is zichtbaar voor iedereen die Biddit.be bezoekt. De periode dat er effectief kan geboden worden is ook duidelijk aangeven en bedraagt 8 dagen. Eens die periode voorbij, weet je meteen of je de hoogste bieder bent. In dat geval zal de notaris je contacteren om de verkoop te finaliseren.
De verkoopovereenkomst Kopen, huren en lenen Notaris.be. icon-calculate. icon-adressbook.
Mocht tijdens deze periode één van de partijen overlijden, dan gaan de rechten en plichten aangegaan bij de onderhandse verkoopovereenkomst automatisch over op de erfgenamen. Het is dus van het allergrootste belang de onderhandse verkoopovereenkomst zo volledig en duidelijk mogelijk op te stellen, zodat geen ruimte gelaten wordt voor discussie achteraf. Het opstellen van die overeenkomst is niet altijd eenvoudig. Door de notaris worden naar aanleiding van het begeleiden van een verkoopdossier een hele reeks opzoekingen gedaan, zodat verkoper en koper met zekerheid de verkoop kunnen sluiten. Mogelijke problemen die naar aanleiding van het opstellen van de verkoopakte kunnen opduiken. Bij de notaris. U hebt de woning van uw dromen gevonden en u bent met de verkoper een prijs overeengekomen. In dat geval stelt u het best zo snel mogelijk een voorlopige verkoopsovereenkomst of een compromis op. Wat moet daar allemaal instaan? De notaris legt uit. Bij de notaris. Je staat op het punt om een huis te kopen.

Contacteer ons